NIJE MOGLA VIŠE DA IZDRŽI Žena u Indiji zatražila razvod zbog nedostatak toaleta

Izvor: Blic, 20.Avg.2017, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIJE MOGLA VIŠE DA IZDRŽI Žena u Indiji zatražila razvod zbog nedostatak toaleta

Sud u indijskoj državi Radžastan dozvolio je ženi da se razvede od supruga, jer u njihovoj kući nije bilo toaleta.

Sud je presudio u korist žene koja je tvrdila da neuspeh njenog supruga da napravi toalet tokom petogodišnjeg braka predstavlja surovost.

Sudija Radžendra Kumar istakao je da žene u selima često trpe fizičku bol jer moraju da čekaju mrak da bi napolju vršile fiziološke potrebe.

On je "pražnjenje creva na otvorenom", što je veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << problem u Indiji, nazvao sramotnim i smatra torturom to što se ženama uskraćuje bezbedno okruženje za "olakšanje".

U Indiji je razvod dozvoljen ukoliko se pred sud iznese dokaz poput surovosti, nasilja ili neprikladni finansijski zahtevi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Razveli se zbog nedostatka toaleta

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Avg.2017

DŽAJPUR - Sud u indijskoj državi Radžastan dozvolio je ženi da se razvede od supruga, jer u njihovoj kući nije bilo toaleta...Sud je presudio u korist žene koja je tvrdila da neuspjeh njenog supruga da napravi toalet tokom petogodišnjeg braka predstavlja surovost...Sudija Radžendra Kumar istakao...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.