NATO: Više od 1.000 ruskih vojnika bori se u Ukrajini!

Izvor: Press, 28.Avg.2014, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO: Više od 1.000 ruskih vojnika bori se u Ukrajini!

“Procenjujemo da više od 1.000 ruskih vojnika sada deluju u Ukrajini. Oni podržavaju separatiste i bore se zajedno sa njima”, rekao je Tak, kojeg su ranije danas mediji citirali kao neimenovani izvor. 

On je istakao da su linije snabdevanja ukrajinske vojske presečene, kao i da je "jasno da se paradigma bezbednosti u Evropi suštinski izmenila“ u svetlu "veoma agresivne Rusije“, prenela je agencija AFP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Tak je naveo da je poslednjih nedelja došlo do „pojačavanja aktivnosti Rusije“ u kriznom regionu Ukrajine, optužujući Moskvu da isporučuje pobunjenicima naoružanje i municiju i da im pruža logističku i obaveštajnu pomoć.

Kijev je danas optužio Rusiju da dovodi vojne trupe u jugoistočnu Ukrajinu kao podršku separatističkim pobunjenicima, a Moskva je odbacila te tvrdnje nazivajući ih besmislenim.
Pogledaj vesti o: NATO,   Moskva

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ban Ki Mun zabrinut zbog Ukrajine

Izvor: Akter, 29.Avg.2014, 12:03

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izrazio je danas duboku zabrinutost zbog zaoštravanja konflikta u Ukrajini, posle tvrdnji Kijeva i Zapada da ruski vojnici deluju u borbama na jugoistoku Ukrajine..Istovremeno, u izveštaju UN navedeno je da je oko 2.600 osoba poginulo u borbama u Ukrajini od sredine...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.