NAPULJ: NEREDI ZBOG SMEĆA, POVREĐEN POLICAJAC

Izvor: Kurir, 03.Nov.2010, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPULJ: NEREDI ZBOG SMEĆA, POVREĐEN POLICAJAC

NAPULJ - Novi neredi izbili su u okolini Napulja tokom protesta zbog namere italijanskih vlasti da izgrade novu deponiju. Jedan policajac povređen je u neredima. Demonstranti su kamenicama gađali pripadnike policije koja je nastojala da ih odbije i omogući bagerima prilaz deponiji

NAPULJ - Novi neredi izbili su u okolini Napulja tokom protesta zbog namere italijanskih vlasti da izgrade novu deponiju. Jedan policajac povređen je u neredima. Demonstranti su kamenicama gađali >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pripadnike policije koja je nastojala da ih odbije i omogući bagerima prilaz deponiji.

Napulj i okolina nedeljama su poprište sukoba demonstranata i policije zbog planova o izgradnji najveće deponije na otvorenom u Evropi u nacionalnom parku kod Napulja. Građani okolnih mesta protestuju izazivajući nerede, paleći italijanske zastave, automobile i bacajući kamenice na policiju.

Pošto su vlasti odlučile da privremeno zatvore deponiju kako bi smirile žitelje okolnih mesta, načelnik službe civilne zaštite Gvido Bertolazo sinoć je naredio da se deponija ponovo otvori. Komunalne službe su, uprkos demonstracijama na kojima se okupilo skoro 5.000 ljudi, tokom noći uspele da izruče 23 kamiona đubreta na deponiju.

Pitanje otpada je vrlo osetljivo u Italiji jer je prethodna kriza oko otpada u Napulju, tokom koje se loše snašla vlada levog centra Romana Prodija, doprinela pobedi Berluskonija na izborima 2008. i njegovom povratku na vlast.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Napulju nastavljeni sukobi zbog đubreta

Izvor: Mondo, 03.Nov.2010

Novi neredi izbili su u sredu u okolini Napulja tokom protesta zbog namere italijanskih vlasti da izgrade novu deponiju. Pet policajaca je lakše povređeno.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.