NAPETA SEDMICA Pred Trampom jedna od najtežih nedelja

Izvor: Blic, 23.Apr.2017, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPETA SEDMICA Pred Trampom jedna od najtežih nedelja

Pred američkim predsednikom Donaldom Trampom je jedna od najtežih nedelja njegovog mandata, u kojoj će ponovo pokušati da progura svoj plan zdravstvene reforme i nastojati da izbegne obustavu rada državnih službi zbog zastoja u finansiranju, do koga bi došo usled nepostizanja dogovora o budžetu.

Situaciju dodatno komplikuje moguć sukob sa Demokratskom strankom zbog finansiranja zida na granici sa Meksikom.

Trampova republikanska administracija obeleziće 100 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dana na vlasti 29. aprila, istog dana kada bi državne službe mogle prestati sa radom ukoliko ne bude postignut dogovor o budžetu.

Njegovi saradnici su danas, gostujući u nedeljnim televizijskim emisijama, rekli da je prioritet američkog predsednika finansiranje zida duž američko-meksičke granice i glasanje o povlačenju zakona o zdravstvenoj zaštiti bivšeg predsednika Obame i donošenje novog zakona, prenosi AP.

Šef kabineta Bele kuće Rajns Pribus rekao je gostujući na televiziji En-bi-si da veruje da će budžet od bilion dolara uključiti "nešto zadovoljavajuće" u vezi Trampove želje da izgradi zid a da se pri tom ne rizikuje obustava rada državnih službi.

Direktor Uprave za administraciju i budžet u Beloj kući Mik Malvani izjavio je da već danas u razgovorima između republikanaca i demokrata u Kongresu može biti postignut dogovor kojim bi se izbegao prestanak rada vladinih službi zbog nemogućnosti finansiranja, preneo je Rojters.

- Pregovori su u toku i nema razloga zašto ne bismo imali dogovor već danas - rekao je Malvani u intervjuu za "Foks njuz sandej".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.