Izvor: Blic, 24.Avg.2016, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD U KABULU Naoružani muškarci zaposeli američki univerzitet, stotine ljudi zarobljeno

Naoružani muškarci upali su u američki univerzitet u Kabulu, prenosi "Raša tudej". Tamošnji mediji prenose da ima mrtvih i povređenih, ali to još nije zvanično potvrđeno.

LATEST: American university in #Kabul is under attack by unknown gunmen pic.twitter.com/J88VSKyz20

Sve osobe koje su u trenutku napada bile u zgradi univerziteta, a procenjuje se da ih je na stotine, zarobljene su unutra, a jake policijske snage stigle su na lice mesta. Mediji prenose i da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pre nego što su muškarci upali na univerzitet začula pucnjava,što su potvrdili i zvaničnici.

Heavy explosion heared in sixth PD kabul pic.twitter.com/9l8FWcTAg0

Među onima koji su zarobljeni unutra je i fotograf agencije AP Masud Hoseini, koji se oglasio na Tviteru, navodeći da je to "možda njegov poslednji tvit".

Help we are stuck inside AUAF and shooting flollowed by Explo this maybe my last tweets

- Radi se o složenom napadu unutar Američkog univerziteta. Specijalne snage su na licu mesta - izjavio je predstavnik kabulskih specijalnih snaga.

The closest area we could reach towards @AUAfghanistan #Kabulblast police vehicles coming and going pic.twitter.com/r3HwR0YJQ8

Lokalna televizija TOLO njuz je izvestila da se prvo začula eksplozija, a zatim su napadači upali u kampus Univerziteta, koji je opasan visokim zidovima i nalazi se u relativno bezbednom i bogatom delu Kabulu.

Svedoci napada su naveli da su neki studenti uspeli da na vreme izađu iz kampusa, čim su čuli eksploziju, dok su drugi zaključani u svojim učionicama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.