NAPAD MILITANATA: U eksploziji u Latakiji poginulo 23 ljudi

Izvor: Kurir, 10.Nov.2015, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD MILITANATA: U eksploziji u Latakiji poginulo 23 ljudi

Najmanje 23 osoba je poginulo, a više od 65 ranjeno u eksploziji koju su izazvali militanti na zapadu grada Latakija u Siriji.

Još nije poznato koja ekstremistička grupa je izvela napad. Prema rečima očevidaca, rakete su ispaljene iz predgrađa Latakije i pale su u blizini zgrade Univerziteta.

قتلى وجرحى في سقوط قذائف صاروخية على مدينة #اللاذقية #سوريا #اسأل_اكثر >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pic.twitter.com/qRnXslkX3X

Lokalna policija vrši uviđaj. Inače, ruska baza smeštena je upravo u tom sirijskom gradu. Ruske vazdušne snage, na zahtev sirijskog predsednika Bašara el Asada, od 30. septembra izvode udare na položaje terorista u Siriji.

Latakija se nalazi u području manjinskih alavita, kojima pripadaju zvaničnici vlade u Damasku i do sada, tokom četiri i po godine građanskog rata, uglavnom je bila pošteđena napada.

(Sputnjik/Agencije)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Eksplozija u sirijskoj provinciji Latakija, na desetine mrtvih (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 10.Nov.2015

Najmanje 23 osoba je poginulo, a više od 65 ranjeno u eksploziji koju su izazvali militanti na zapadu grada Latakija u Siriji. Još nije poznato koja ekstremistička grupa je izvela napad. Prema rečima očevidaca, rakete su ispaljene iz predgrađa Latakije i pale su u blizini zgrade Univerziteta. ...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.