Molitva za planetu Zemlju

Izvor: VOA, 01.Sep.2015, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Molitva za planetu Zemlju

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja obeležio je danas prvi katolički "Svetski dan molitve za planetu Zemlju".

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja obeležio je danas prvi katolički "Svetski dan molitve za planetu Zemlju" kako bi skrenuo pažnju na planetarni problem globalnog zagrevanja planete Zemlje, pred ključni samit Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama.

Papa Franja je podsetio kongregaciju u crkvi Svetog Petra da su sva bića došla iz Božjih >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << ruku.

Današnji dan, 1. septembar, ujedno je i datum kada pravoslavni hrišćani obeležavaju dan zaštite prirodne sredine, što je još jedan pozitivan simbol u odnosima istočnog i zapadnog ogranka hrišćanske vere.

Papa Franja je tokom molitve rekao da će današnji dan, koji će obeležavati sve katoličke eparhije na svetu, pružiti katolicima šansu da se zahvale Bogu za njegovo delo, koje je ostavio nama da se staramo o njemu, i da se mole za Božju pomoć u zaštiti bića i oprost greha počinjenih protiv planete na kojoj živimo.

Papa je ranije istakao kako želi da inicijative Rimokatoličke crkve utiču na učesnike samita Ujedinjenih nacija zakazanog za decembar u Parizu, čiji je cilj uspostavljanje globalnog sporazuma za borbu protiv klimatskih promena.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.