Izvor: Danas, 03.Jun.2015, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović protiv "registra agresora"

Zagreb - Mada reakcije iz svih hrvatskih političkih stranaka svedoče da je do izvesnog smirivanja sukoba između hrvatskog premijera Zorana Milanovića i delegacije hrvatskih ratnih veterana došlo na sastanku u ponedeljak, protestni šator u zagrebačkoj Savskoj ulici nije uklonjen, a razgovori se nastavljaju sledećeg ponedeljka.

Delegacija "hrvatskih branitelja", čiji deo protestuje već više od 220 dana, na sastanak sa Milanovićem je došla u uniformama. Jedan od njihovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << najradikalnijih predstavnika, stopostotni invalid Đuro Glogoški uniforme je objasnio svečanom prilikom i dodao: "Ne znam ko se stidi uniformi".

Jedan od zahteva ratnih veterana je i da se napravi "registar agresora", što je hrvatski premijer odbio.

"Znam da vas to smeta što nije objavljen registar agresora, ali abolirani smo te ljude još u vrijeme Franje Tuđmana. Neki su danas u politici odgovaralo to vama i meni, ili ne. Ne mogu to promjeniti, nema popisa. Ti ljudi bi inače bili proganjani", rekao je hrvatski premijer. On je dodao da bi tužilaštvo uvođenjem registra moralo da podnese tužbe protiv 10.000 ljudi.

"Neprijateljski vojnici koji su abolirani ostat će abolirani, dok se ne utvrdi da su počinili ratni zločin", zaključio je Milanović.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.