Medvedev: Odlučno osuđujemo ovaj varvarski zločin u Istanbulu

Izvor: Vostok.rs, 29.Jun.2016, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Odlučno osuđujemo ovaj varvarski zločin u Istanbulu

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je saučešće premijeru Turske Binaliju Jildirimu zbog terorističkog napada na aerodromu u Istanbulu, saopštila je pres-služba ruske vlade.

On je naglasio važnost zajedničkih napora u borbi protiv terorizma.

Juče je u Istanbulu izvršen teroristički napad. Tri eksplozije potresle su međunarodni terminal istanbulskog aerodroma „Ataturk“. Trojica terorista-samoubica otvorili su vatru na putnike iz automatskih pušaka, nakon čega su aktivirali eksplozivne uređaje.

Prema najnovijim podacima, u napadu je poginula 41 osoba, od kojih je 13 stranaca, a 239 osoba je ranjeno.

„Odlučno osuđujemo ovaj varvarski zločin. Tragedija koja se desila još jednom naglašava važnost zajedničkih napora cele svetske zajednice u borbi protiv pretnji međunarodnog terorizma“, piše u telegramu.

Medvedev je, takođe, zamolio svog turskog kolegu da preda reči saučešća porodici i prijateljima poginulih i želju za brzim oporavkom ranjenih.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Turska krivi ID za napad na aerodromu

Izvor: VOA, 29.Jun.2016

Turska krivi džihadiste Islamske države za smrtonosni napad u utorak uveče na aerodromu Ataturk u Istanbulu, oštro osuđujući poslednji teroristički napad u zemlji uz obećanja da će se boriti protiv terorizma „do samog kraja“. Niko nije preuzeo odgovornost za sinoćnji napad u kojem je...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.