Izvor: Blic, 30.Jun.2016, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medved ubio biciklistu u SAD

Medved grizli napao je i ubio 38-godišnjeg biciklistu na stazi uz američki nacionalni park Glejšer, saopštila je policije severne američke države Montane.

Cyclist in northern US killed by grizzly bear: A grizzly bear attacks and kills a cyclist just outside ... https://t.co/335kGmFjDp (BBC)

Brad Trit i još jedan biciklista su izgleda iznenadili medveda, rekao je šerif okruga Flathed Čak Kari.

Medved je srušio Trita sa bicikla, a drugi biciklista je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << otišao po pomoć, rekao je Kari. Zvaničnici su našli Tritovo telo na mestu napada, a za medvedom tragaju. Vlasti su iz bezbednosnih razloga zatvorile tu oblast.

Montana Grizzly Bear Attack: Facts About Brad Treat Surface As Bear Remains On The Loose - https://t.co/IrDkFT9CwD pic.twitter.com/R0EBPx9BTe

Tridesetosmogodišnji Trit bio je policajac u Američkoj šumarskoj službi.

Napadi medveda su retki u toj oblasti gde je prijavljeno desetak smrtnih slučajeva od 1910. godine kada je park formiran.

Poslednji napad se dogodio 1998, kada su tri medveda ubila zaposlenog u nacionalnom parku dok je planinario.

Najpoznatiji napad u nacionalnom parku Glejšer bio je kada su medvedi iste noći ubili dvoje ljudi na različitim mestima. Ti napadi su opisani u knjizi Džeka Olsena iz 1969. "Noć grizlija" (Night of the Grizlies), i kasnije u istoimenom dokumentarcu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.