Majmuni ubijaju ljude po Indiji

Izvor: Blic, Srna, 16.Feb.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majmuni ubijaju ljude po Indiji

Troje ljudi je umrlo u Indiji od posledica napada majmuna, a ne zna tačan broj onih koje su agresivne životinje izujedale. Majmuni stanovnike napadaju zbog nestašice hrane u šumama, njihovim prirodnim staništima.



U Agri, u državi Utar Pradeš na severu Indije, majmuni se slobodno šetaju i koriste sve što mogu, a njihove omiljene žrtve su prolaznici, kojima hranu otimaju iz ruku i usta. Stanovnici tog grada kažu da ovako nešto ne pamte, a ekolozi ističu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je ovakav haos očekivan, jer se šumske površine u Indiji sve više uništavaju, a majmuni imaju sve manje hrane.

Majmuni zbog toga dolaze u gradove i u potrazi za obrokom pokazuju svu svoju agresivnost.

"Tražili smo od odgovornih da nam dopuste da uhvatimo dve hiljade majmuna. Prebacili bismo ih u posebnu, zaštićenu zonu gde bi imali dovoljno hrane", rekao je lokalni zvaničnik.

Agencije navode da je ovaj problem daleko od rešenja, jer se u hinduizmu životinje obožavaju, pa tako majmune smatraju reinkarnacijom Hanusa, boga vetra sa ljudskim telom i majmunskim likom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Najezda majmuna u Indiji

Izvor: RTS, 15.Feb.2009, 21:37

U mnogim delovima Indije, majmuni, koji se smatraju svetim životinjama, izazivaju paniku. Zbog nestašice hrane u šumama, njihovim prirodnim staništima, napadaju i ubijaju ljude. ..U Agri, u državi Utar Pradeš na severu Indije majmuni se slobodno šetaju i koriste sve što mogu. Ne ustručavaju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.