Izvor: Blic, 08.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majkrosoft spreman za nove pregovore o kupovini Jahua

Američki softverski gigant "Majkrosoft" spreman je da ponovo počne pregovore o kupovini "Jahua", u celini ili jednog njegovog dela, objavljeno je u Vašingtonu.



"Majkrosoft" je na to spreman, ali uz uslov da "Jahuova" generalna skupština akcionara koja će biti održana 1. avgusta prihvati promenu Upravnog odbora kompanije.

Nakon konsultacije s "Jahuovim" akcionarima, "Majkrosoft" je stavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do znanja da bi bio zainteresovan za razgovore o nekoj većoj transakciji s novim upravnim odborom "Jahua". "Majkrosoft" je na taj način pružio podršku američkom milijarderu Karlu Ajkanu, jednom od manjinskih vlasnika "Jahua", koji već nekoliko meseci vodi kampanju protiv sadašnje uprave "Jahua".

Ajkan želi, naime, smenu Upravnog odbora "Jahua" jer je, prema njegovom mišljenju, pogrešio kada je odbacio ponudu "Majkrosofta" za preuzimanje, za sumu od 47,5 milijardi dolara.

"Jahu" je 12. juna objavio prekid pregovora s najvećom svetskom softverskom kompanijom čime je, kako je tada predstavljeno, "stavljena tačka" na "Majkrosoftov" plan kupovine "Jahua". Prema prvobitnoj ponudi, upućenoj u februaru ove godine, "Jahu" je trebalo da bude kupljen za 44,6 milijardi dolara. "Majkrosoft" je kasnije ponudio za preuzimanje popularnog internet pretraživača još veću sumu - 47,5 milijardi dolara - ali je "Jahu" i to odbio.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Majkrosoft spreman za obnavljanje pregovora o kupovini Jahua

Izvor: Kurir, 08.Jul.2008

VAŠINGTON, 8. jula (Tanjug-Ekos) - Američki softverski gigant "Majkrosoft" spreman je da ponovo počne pregovore o kupovini "Jahua", u celini ili jednog njegovog dela, objavljeno je u Vašingtonu. "Majkrosoft" je na to spreman, ali uz uslov da "Jahuova" generalna skupština akcionara koja će biti...

Nastavak na Kurir...

Microsoft i Yahoo uskoro u novim pregovorima

Izvor: Mondo, 08.Jul.2008

Američki softverski gigant Microsoft spreman je da ponovo počne pregovore o kupovini Yahoo-a, u celini ili jednog njegovog dela, objavljeno je u Vašingtonu.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.