Majk Pens posetio nekadašnji nacistički logor Dahau

Izvor: RTS, 19.Feb.2017, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majk Pens posetio nekadašnji nacistički logor Dahau

Potpredsednik SAD Majk Pens obišao je danas u Nemačkoj mesto na kojem se za vreme Drugog svetskog rata nalazio nacistički koncentracioni logor Dahau.
Jedan od preživelih iz tog logora bio je u pratnji Pensa zajedno sa drugim zvaničnicima, prenosi AP.

U logoru koji su napravili nacisti 1933. godine, više od 200.000 ljudi iz raznih krajeva Evrope bilo je zatvoreno, a više od 40.000 zatvorenika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je tamo i umrlo.
Logor su oslobodile vojne snage SAD u aprilu 1945. godine.
Pre nego što će se kasnije danas uputiti ka Briselu kako bi se sastao sa predstavnicima NATO-a i EU, američki potpredsednik održao je juče govor na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji rekavši da će nova administracija SAD podržati NATO i stati uz Evropu, dok istovremeno traži nove načine saradnje sa Rusijom, ali nastavlja da poziva tu zemlju na odgovornost u vezi sa ukrajinskom krizom.
Džo Bajden, prethodnik sadašnjeg potpredsednika SAD, je 2015. godine prilikom posete Nemačkoj posetio i Dahau sa svojom unukom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pens posetio Dahau

Izvor: B92, 19.Feb.2017

Minhen -- Potpredsednik SAD Majk Pens obišao je bivši nacistički koncentracioni logor Dahau kod Minhena...Pensu su se u obilasku pridružili zvaničnici kao i jedan preživeli iz tog logora koga su nacisti osnovali 1933. godine...Logor Dahau otvoren je dva meseca posle dolaska Adolfa Hitlera na vlast...Američki...

Nastavak na B92...

MAJK PENS DANAS U NEMAČKOJ: U obilasku ZLOGLASNOG nacističkog logora Dahau (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2017

Pre njega je to učinio Džo Bajden..Potpredsednik SAD Majk Pens obilazi danas u Nemačkoj mesto na kojem se za vreme Drugog svetskog rata nalazio nacistički koncentracioni logor Dahau. Jedan od preživelih iz tog logora biće danas u pratnji Pensa zajedno sa drugim zvaničnicima, prenosi AP...U logoru...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.