Magazin Šarli ebdo prodao 1,9 miliona primeraka novog broja

Izvor: Blic, 16.Jan.2015, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magazin "Šarli ebdo" prodao 1,9 miliona primeraka novog broja

Novi broj francuskog satiričnog dnevnika "Šarli ebdo", koji je izašao u sredu kao prvi nakon prošlonedeljnog krvavog napada džihadista na redakciju ovog lista u Parizu, prodat je u prva dva dana u 1,9 miliona primeraka.

Novo izdanje lista koji se 14. januara pojavilo u prodaji, izazvalo je nezapamćenu navalu na kioscima, navodi francuski dnevnik "Mond".

"Nedeljnik Šarli ebdo prodat je u 1,9 miliona primeraka u prva dva dana", navodi francuska kompanija MLP, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja je zadužena za distribuciju.

Najavljen je tiraž od pet miliona primeraka, ali će prodaja trajati više sedmica.

U sredu, 14. januara, oko 700.000 primjeraka dostavljeno je kioscima, a još 300.000 je distribuisano u skladišta. Do 10.30 časova rasprodati su svi primerci.

Dan kasnije, oko 900.000 dodatnih primeraka stavljeno je u prodaju i već u 11.30 časova su rasprodati. Kompanija navodi da je danas pušteno u prodaju novih milion primeraka, ali za sada nema podataka o prodaji.

Prvi primjerci nedeljnika juče su pušteni u prodaju i u inostranstvu. Kompanija navodi da je poručeno 150.000 primeraka i da se očekuje da će širom sveta biti prodato 300.000 brojeva. Samo je Nemačka poručila 55.000 primeraka.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Novo izdanje »Šarlija« prodato u 1,9 miliona primjeraka

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jan.2015

PARIZ - Novi broj francuskog satiričnog dnevnika "Šarli ebdo", prvi nakon prošlonedjeljnog napada na redakciju ovog lista u Parizu, prodat je u prva dva dana u 1,9 miliona primjeraka...Novo izdanje časopisa, koje se 14. januara pojavilo u prodaji, izazvalo je nezapamćenu navalu na kioscima, navodi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.