Izvor: Blic, 23.Jan.2017, 01:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarske i italijanske vlasti počele istragu o autobusu

Italijanske i mađarske vlasti počele su istragu o uzrocima saobraćajne nesreće na severu Italije u kojoj je autobus udario u stub i zapalio se usmrtivši 16 putnika, uglavnom tinejdžera koji su se vraćali sa skijanja u Francuskoj.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je danas da je istraga u toku i potvrdio da je u trenutku nesreće u autobusu bilo 56 osoba dodavši da će identifikacija žrtava trajati danima zbog teških opekotina.

Dvadeset >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šest putnika je povređeno od kojih je dvoje u životnoj opasnosti a još četvoro u teškom stanju, prenosi Rojters.

Nesreća se dogodila juče kada je autobus, u kome su bili uglavnom učenici i nekoliko njihovih nastavnika i roditelja, na autoputu kod Verone izgubio kontrolu, sleteo s puta, udario u stub i potom se zapalio.

Italijanske vlasti su danas uzele DNK uzorke od nekih od roditelja koji su doputovali u Veronu, što će im pomoći da identifikuju poginule, rekao je Sijarto, prenosi Rojters.

- Dve osobe su u kritičnom stanju, ali još nisu identifikovane - rekao je mađarski ministar i dodao da jedna od njih ima opekotine trećeg stepena na 60 odsto površine tela.

Prema trenutnim podacima radi se o odraslima. Još četiri osobe su u teškom stanju, rekao je Sijarto.

Većina povređenih je pušena iz bolnice i mnogi od njih se vraćaju u Mađarsku, rečeno je televiziji Skaj TG24 u bolnici u Veroni.

Policija je razgovarala sa preživalima kako bi prikupila informacije o nesreći, navodi Rojters pozivajući se na jednog policijskog zvaničnika.

On je rekao da se razmatraju sve mogućnosti uključujući tehnicki kvar ali i to da je vozač možda zaspao za volanom.

Državni radio RAI preneo je da je slovenski vozač kamiona koji je bio iza autobusa primetio problem sa jednim točkom autobusa i da je probao da upozori vozača, ali da vozač nije reagovao dovojlno brzo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.