Libanska vojska pokrenula ofanzivu protiv Islamske države

Izvor: Blic, 19.Avg.2017, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libanska vojska pokrenula ofanzivu protiv Islamske države

Libanska vojska pokrenula je ofanzivu prema Islamskoj državi na severoistočnoj granici sa Sirijom, javlja Rojters.

Libanska vojska je raketama, artiljerijom i helikopterima napala pozicije Islamske države blizu grada Ras Balbek, rekao je libanski izvor iz bezbenosti Rojtersu.

Libanska vojska saopstila je da akciju sprovodi bez koordinacije sa Hezbolahom i sirijskom vojskom.

Na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predstavnik vojske rekao je da će operacija će biti natavljena sve dok vojska ne povrati kontrolu nad libanskom teritorijom do granice sa Sirijom.

Istovremeno je i libanska šiitska grupa Hezbolah najavila sopstvenu ofanzivu na islamiste sa sirisjke strane granice u saradnji sa sirijskom vojskom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Libanska vojska najavila ofanzivu protiv Islamske države na granici sa Sirijom

Izvor: Beta, 19.Avg.2017

Libanska vojska najavila je danas početak vojne operacije u cilju čišćenja pograničnog područja sa Sirijom od pripadnika Islamske države.U ofanzivi će saradjivati dve strane, mada libanske vlasti tvrde da neće koordinirati akcije sa vladom sirijskog predsednika Bašara el Asada.Ofanzivu je najavio...

Nastavak na Beta...

Ofanziva Libanaca, artiljerija udarila na položaje ID

Izvor: B92, 19.Avg.2017

Bejrut -- Libanska vojska pokrenula je ofanzivu prema Islamskoj državi na severoistočnoj granici sa Sirijom, javlja Rojters...Libanska vojska je raketama, artiljerijom i helikopterima napala pozicije Islamske države blizu grada Ras Balbek, rekao je libanski izvor iz bezbenosti Rojtersu...Ofanzivu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.