Lavrov neće prisustvovati sastanku Rusija- NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov neće prisustvovati sastanku Rusija- NATO

MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov neće prisustvovati sastanku Rusija - NATO ovog meseca zbog proterivanja ruskih diplomata iz Alijanse, izjavio je danas ruski izaslanik u NATO-u Dmitri Rogozin.

NATO je saopštio da žali zbog takve odluke Rusije, dodajući da se nada da će se uskoro ugovoriti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novi datum za razgovore, prenela je agencija Rojters.

Rusija, takođe, neće prisustvovati sastanku viših vojnih zvaničnika planiranom za 7. maj, protestujući protiv vojnih vežbi NATO snaga koje bi sutra trebalo da počnu u Gruziji.

Skandal oko špijunaže koji je rezultirao proterivanjem ruskih diplomata iz NATO-a samo je još više pojačao tenzije.

"NATO je obavešten o odluci", rekao je Rogozin za državnu televiziju Vesti-24, dodajući da ne postoji ikakva mogućnost da se sastanak održi s obzirom na okolnosti.

Izjava Rogozina samo potvrđuje ranije tvrdnje agencije Rojters da sastanak, planiran za 19. maj, neće biti održan.

"Voleo bih da se što pre sastanemo na ambasadorskom nivou i razmotrimo pitanje koje je vezano za naš odnos, a datira nekoliko meseci unazad", kazao je Rogozin.

Sastanak Rusije i NATO je otkazan nakon konflikta u Gruziji, avgusta prošle godine. Dvojica ruskih diplomata su izbačena iz NATO-a istog dana kada je Alijansa s Rusijom održala prve formalne razgovore osam meseci posle konflikta oko Južne Osetije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov neće sudjelovati na samitu NATO-Rusija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Maj.2009

Ruski ministar vanjskih poslova Sergei Lavrov neće sudjelovati na sastanku NATO- Rusija koji je predviđen za 19. maj. Agencija Itar Tass citirala je predstavnika Rusije pri Savezu Dmitrya Rogozina. Izostanak Lavrova sa prvog sastanka Rusija -NATO ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Ruski ministar inostranih poslova neće učestvovati na sastanku NATO-a

Izvor: VOA, 06.Maj.2009, 04:37

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov neće prisustvovati sastanku Saveta NATO – Rusija, zakazanom za kasnije ovog meseca.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.