Lavrov: Obnova avio-saobraćaja zavisi od primene dogovorenih sporazuma

Izvor: Blic, 30.Maj.2017, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Obnova avio-saobraćaja zavisi od primene dogovorenih sporazuma

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je danas da će ponovno uspostavljanje direktne avio-linije između Rusije i Egipta zavisiti od primene bezbednosnih sporazuma iz 2015. godine.

Lavrov je rekao da će linija biti obnovljena tek kada Kairo u potpunosti realizuje sporazume koji su postignuti nakon pada ruskog putničkog aviona na Sinaju 2015. godine.

- Mi, kao i naši egipatski prijatelji, moramo da učinimo sve što je neophodno da sprečimo ovakve tragedije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << budućnosti - rekao je Lavrov na konferenciji za novinare nakon razgovora sa egipatskim kolegom Samehom Šukrijem.

Lavrov je naglasio da je od suštinske važnosti završiti istragu i primeniti praktične korake koji su dogovoreni između Moskve i Kaira, preneo je "Sputnjik".

Ruski putnički avion "erbas A321", koji je 31. oktobra 2015. godine leteo iz egipatskog letovališta Šarm el Šeik za Sankt Peterburg, a u kome se nalazilo 224 putnika, srušio se nakon 25 minuta leta u planinskoj oblasti oblasti Hašana, na mediteranskoj obali Sinaja.

Ruske bezbednosne službe utvrdile su da je uzrok pada ruskog aviona eksplozija bombe. Na ostacima letelice pronađeni su tragovi eksploziva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.