Lavina zatrpala hotel u Italiji, četiri mrtva, 30 nestalih

Izvor: RTS, 19.Jan.2017, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavina zatrpala hotel u Italiji, četiri mrtva, 30 nestalih

Pronađena tela četiri osobe nakon obrušavanja snežne lavine na hotel "Rigopijano" u centralnoj italijanskoj planinskoj provinciji, u oblasti Abruco. Pronađene dve preživele osobe. Tridesetoro ljudi se vodi kao nestalo.
Lavina je direktna posledica jučerašnjih snažnih zemljotresa, koji su je pokrenuli. Dve osobe, koje su bile van hotela, uputile su poziv za pomoć.

Zbog mećave, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nanosa snega od četiri metra i potpuno zatrpanih puteva, prvi spasioci su došli do mesta tragedije tek jutros u 04.00. Zatekla ih je stravična slika potpuno urušenog i zatrpanog trospratnog hotela.
Lavina je izmestila hotel za 10 metara. Spasilačke ekipe intenzivno tragaju za nestalima, ali bez nade da ima preživelih.
"Velika količina snega je u hotelu, a spasioci i dalje tragaju za zatrpanima. Veoma im je teško, usred su lavine, pa zbog toga u ovom trenutku ne možemo brže da se krećemo", kaže predsednik provincije Peskara Antonio di Marko.
Ansa navodi da je oko 30 ljudi, među kojima ima i dece, boravilo u malom hotelu. Pozivajući se na šefa spasilačkog tima, Ansa je na sajtu objavila da ima "mnogo mrtvih".
Objavljen je i snimak iz helikoptera koji je leteo iznad zatrpanog hotela "Rigopijano".
Tlo ne prestaje da se trese u centralnim italijanskim regijama, u poslednja 24 časa zabeleženo je 550 zemljotresa, mećava već danima ne jenjava, nema struje, vode. Stanovništvo je u panici, pitajući se šta je sledeće.
"Sve državne institucije su mobilisane. Civilna zaštita objedinjuje sve civilne i vojne aktivnosti. Juče smo zatražili i pomoć vojske", rekao je premijer Italije Paolo Đentiloni.
Premijer je obećao da će vlada učiniti sve da bi se pre svega spasili životi, ali i da bi se u naredna 24 časa delimično normalizovala situacija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavina u Italiji, mnogo mrtvih! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 19.Jan.2017

Snežna lavina obrušila se na hotel u planinskoj oblasti regije Abruco u Italiji, u kome je bilo tridesetak ljudi. Spasilačke ekipe izvukle su prve žrtve lavine..."Ima mnogo mrtvih", izjavio je šef spasilačkog tima Antonio Kročeta...Hotel "Rigopiano" u centralnoj Italiji, koji je razorila lavina,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.