Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2016, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurdske snage u Iraku pokrenule ofanzivu na Mosul

Kurdske snage pokrenule su danas ofanzivu da povrate kontrolu nad Mosulom, drugim gradom po veličini u Iraku koji je u rukama džihadista iz islamske države.

"Kurdske snage su uz pomoć avijacije međunarodne koalicije, predvođene SAD, pokrenule ofanzivu da od džihadista preuzmu sela istočno od Mosula", saopštile su kurdske snage.

Operacija koja je počela rano jutros, deo je serije planiranih operacija za preuzimanje Mosula i okoline.

U ofanzivi učestvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << oko 5.500 kurdskih boraca koji imaju značajnu ulogu u borbi protiv džihadista u Iraku.

Islamska država je zauzela 2014. godine velike delove teritorije Iraka, među kojima je Mosul.

Iračke snage su prošle nedelje pokrenule ofanzivu na Faludžu, drugim uporištem džihadista koje se nalazi oko 50 kilometara zapadno od Bagdada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.