Kosor i Kerum potpisali izbornu koaliciju

Izvor: Blic, 08.Nov.2011, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosor i Kerum potpisali izbornu koaliciju

Predsednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Jadranka Kosor i predsednik Hrvatske građanske stranke (HGS) Željko Kerum potpisali su danas u Zadru sporazum o predizbornoj i postizbornoj saradnji.

Te dve stranke imaće zajedničke izborne liste u 9. i 10. izbornoj jedinici koje obuhvataju Splitsko-dalmatinsku, Dubrovačko-neretvansku, Ličko-senjsku, Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju.

- Ovu saradnju temeljimo na programima i na tragu ekonomskog osnaživanja kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zajedničkog cilja, te hrišćanskim vrednostima i domoljublju", rekla je Jadranka Kosor, prenose lokalni mediji.

Ona je dodala da želi da okupi sve koji "misle hrvatski i za Hrvatsku" i dodala da istraživanja HDZ-a pokazuju da će ta stranka u 9. i 10. izbornoj jedinici osvojiti najviše glasova u odnosu na druge stranke i koalicije.

Kosorova je dodala i da se vode pregovori s još nekim strankama u drugim izbornim jedinicama.

Prema koalicionom sporazumu HGS-u splitskog gradonačelnika Željka Keruma pripašće 3. i 7. mesto na listi u 10. izbornoj jedinici, dok će u 9. izbornoj jedinici imati 7. mesto na listi.

HDZ tradicionalno najviše glasova osvaja u 9. izbornoj jedinici, gde je i na poslednjih parlamentranim izborima 2007. osvojio deset poslaničkih mesta.

Opoziciona Socijaldemokratska partija (SDP) u toj izbornoj jedinici osvojila je tada samo četiri mesta.

I u 10. Izbornoj jedinici pre četiri godine HDZ je osvojio osam poslaničkih mesta, SDP pet, a koalicija Hrvatske seljačke stranke i Hrvatske socijalno-liberalne stranke jedno poslaničko mesto.

Poslednja istraživanja, međutim, pokazuju da će HDZ-a na predstojećim izborima ubedljivo biti poražen od opozicione Kukuriku koalicije koju predvodi SDP i to u svih deset izbornih jedinica.

Posebne izborne jedinice su 11. za dijasporu i 12. za pripadnike nacionalnih manjina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosor i Kerum potpisali izbornu koaliciju

Izvor: S media, 08.Nov.2011

Predsednica HDZ- a Jadranka Kosor i predsednik Hrvatske građanske stranke Željko Kerum potpisali sporazum o predizbornoj i postizbornoj saradnji. Kosor izjavila da se vode pregovori s još nekim strankama. Želim da okupim sve koji misle hrvatski i za Hrvatsku, rekla je ona. ..Predsednica Hrvatske...

Nastavak na S media...

Kosor i Kerum u koaliciji

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Nov.2011

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice /HDZ/ Jadranka Kosor i predsjednik Hrvatske građanske stranke /HGS/ Željko Kerum potpisali su danas u Zadru sporazum o predizbornoj i postizbornoj saradnji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.