Kongres objavio nacrt zakona o novim sankcijama Rusiji i Iranu

Izvor: RTS, 22.Jul.2017, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kongres objavio nacrt zakona o novim sankcijama Rusiji i Iranu

Američki Kongres objavio je na svom sajtu nacrt zakona o sankcijama Iranu i Rusiji, o čemu će Predstavnički dom SAD glasati 25. jula.
Prema navodima na sajtu Kongresa, dokument je stigao u donji dom Kongresa 12. jula, tačno mesec dana nakon što je bio podnet na razmatranje gornjem domu Kongresa.

Senat SAD je 15. juna odobrio ovaj nacrt zakona, koji podrazumeva nove sankcije protiv Rusije i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Irana.
Nacrt zakona predlaže da se smanji na 14 dana maksimalni rok tržišnog finansiranja ruskih banaka koje su pod sankcijama, a ruskih naftno-gasnih kompanija na 30 dana, prenosi Sputnjik.
Dokument, takođe, podrazumeva, da američki predsednik može da uvede sankcije licima koja nameravaju da ulože u izgradnju ruskih izvoznih gasovoda više od pet miliona dolara godišnje ili milion dolara odjednom, ili da pružaju usluge, tehnološku ili informacionu podršku njihovim projektima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.