Konferencija OEBS-a o borbi protiv terorizma u Berlinu

Izvor: Blic, 31.Maj.2016, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija OEBS-a o borbi protiv terorizma u Berlinu

Danas je u Berlinu počela dvodnevna Konferencija OEBS-a o borbi protiv terorizma u organizaciji SR Nemačke kao predsedavajuće OEBS-u.

Konferenciju su otvorili savezni ministar spoljnih poslova Nemačke Frank Valter Stajnmajer i ministra unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer.

Na Konferenciji ispred Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije učestvuje državni sekretar Aleksandar Nikolić, koji je učesnicima Konferencije predstavio mere koje Republika Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preduzima u prevenciji ekstremizma i borbi protiv terorizma i istakao značaj međunarodne saradnje u ovoj oblasti.

Državni sekretar je ukazao da bi posebnu pažnju trebalo usmeriti na prevenciju radikalizaciji mladih putem Interneta, te da je potrebno intenzivirati saradnju između državnih institucija i privatnog sektora, sa ciljem da se što je brže moguće uklone teroristički sadržaji sa Interneta i kreiraju efikasni kontranarativi.

"Srbija priprema novu Strategiju za prevenciju i borbu protiv terorizma. Akcionim planom Strategije prepoznato je da su radikalizacija i nasilni ekstremizam složeni fenomeni kojima se mora pristupati različitim sredstvima i u široj društvenoj akciji.“

Tokom Konferencije više od tri stotine učesnika će razmotriti situaciju i svetu, pretnje od terorističkih napada, razmeniće iskustva i predložiti mere za saradnju u prevenciji od ekstremizma i radikalizacije mladih.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.