Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komanesku: Srbiji što pre status zemlje kandidata

BUKUREŠT - Ministar spoljnih poslova Rumunije Lazar Komanesku je zatražio danas na zasedanju šefova diplomatija u Luksemburgu da Srbija što pre dobije status zemlje kandidata za prijem u Evropsku uniju.

Kako prenosi Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije, Komanesku je rekao da je on optimista u vezi s tim i da je Srbija "nepovratno na evropskom putu".

Komanesku je rekao u Luksemburgu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "EU treba da bude spremna za sledeći logičan korak, a to je politička odluka da se Srbiji da status zemlje kandidata za EU i to još ove godine".

Šef rumunske diplomatije je dodao da se on nada da će se što hitnije formirati nova vlada u Beogradu i osigurati konsolidovanje evropskog puta Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rumunija:Srbiji kandidatura što pre

Izvor: B92, 17.Jun.2008, 02:37

Luksemburg, Bukurešt -- Ministar spoljnih poslova Rumunije zatražio je na zasedanju šefova diplomatija EU da Srbija što pre dobije status zemlje kandidata za prijem u Evropsku uniju...Kako prenosi Ministarstvo spoljnih poslova Rumunije, Lazar Komanesku je rekao da je on optimista u vezi s tim i da...

Nastavak na B92...

Rumunija:Srbiji kandidatura što pre

Izvor: TV Avala, 17.Jun.2008

Ministar spoljnih poslova Rumunije zatražio je na zasedanju šefova diplomatija EU da Srbija što pre dobije status zemlje kandidata za prijem u Evropsku uniju.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.