Izvor: Blic, 17.Jun.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rumunski ministar: Što pre dati status kandidata Srbiji

Ministar spoljnih poslova Rumunije Lazar Komanesku zatražio je u Luksemburgu, na sastanku šefova diplomatija EU, da se Srbiji što pre dodeli status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.



"Optimista sam u pogledu toga da je Srbija nepovratno na putu ka EU i zato sam tokom sastanka u Luksemburgu istakao da EU mora da bude spremna da učini sledeći logični korak, a to je da donese političku odluku da se Srbiji ove godine dodeli status kandidata za članstvo", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Komanesku na konferenciji za štampu posle jučerašnjeg sastanka.

"Ministri su na sastanku Saveta za opšta pitanja i spoljne odnose takođe izrazili nadu da će u Beogradu uskoro biti formirana nova vlada koja će biti u stanju da učvrsti plan puta Srbije u EU", dodao je rumunski ministar, prenela je novinska agencija Rompres.

Povodom odbacivanja Lisabonskog sporazuma na referendumu u Irskoj, Komanesku je rekao da je uveren da će biti pronađen način da EU bude snažnija i efikasnija na dobrobit svih građana.

"Na sastanku je izražena snažna saglasnost i odlučnost u pogledu nastavka procesa ratifikacije Lisabonskog sporazuma", rekao je Komanesku, ocenivši da "takav stav zahteva i jasnu potvrdu spremnosti Evropske unije da učvrsti evropsku perspektivu zemalja Zapadnog Balkana".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.