Pupovac u pismu državnom vrhu upozorio na porast netolerancije

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Feb.2016, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac u pismu državnom vrhu upozorio na porast netolerancije

Predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) Milorad Pupovac uputio je pismo predsednici i premijeru Hrvatske, Kolindi Grabar-Kitarović i Tihomiru Oreškoviću, u kojem je upozorio da doživljava niz napada na ulici, gde ga vređaju da je četnik, preneli su danas hrvatski mediji.

Pismo je uputio i predsedniku Sabora Željku Rajneru i potpredsednicima vlade desnog centra, liderima Hrvatske demokratske zajednice i Mosta, Tomislavu Karamarku i Božu Petrovu.

Hrvatska radiotelevizija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prenosi da je Pupovac, koji je i poslanik u Saboru, istakao da je bio izložen netoleranciji i govoru mržnje na gori i direktniji način nego ratnih 1990-ih.

"Doživeo sam u društvu prijatelja, studenata, da nepoznati ljudi pljuju na mene ili pozdravljaju 'Za dom spremni'. Uzvikivali su mi i 'Pupovče, četniče, idi u Srbiju'", napisao je Pupovac.

On je naglasio da je posebno zabrinut zbog toga što neki članovi vlade i političari prelaze preko takvih pojava.

Zagrebački Jutarnji list precizirao je da je tajno pismo poslato pre nekoliko dana, a da u njemu lider SNV upozorava na porast atmosfere netolerancije i poruka mržnje prema političkim, etničkim i drugim manjinama u Hrvatskoj.

U njemu je napisao da je pretnjama iz desnih krugova u poslednjih nekoliko sedmica izloženo više javnih osoba, novinara, glumaca, režisera, verskih vođa, političara, aktivista za ljudska prava i nevladinih organizacija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednica: Treba osuditi napade na manjine, ali i na hrvatski narod

Izvor: Beta, 13.Feb.2016

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović napisala je u odgovoru predsedniku Srpskog narodnog veća (SNV) Miloradu Pupovcu da se slaže s njegovom tvrdnjom o porastu netolerancije u hrvatskom društvu, ali je ocenila da je taj proces počeo mnogo pre formiranja aktuelne vlade desnog centra.U opširnom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.