Kokain maskiran kao ugalj pokušali da pošalju u Belgiju i Španiju

Izvor: NaDlanu.com, 27.Avg.2014, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kokain maskiran kao ugalj pokušali da pošalju u Belgiju i Španiju

Peruanska policija saopštila da je zaplenila najmanje 3,3 tona kokaina, što je najveća zaplena ove godine, a bila je u pošiljci uglja za Belgiju i Španiju.

Šef odeljenja policije za borbu protiv narkotika Visente Romero je izjavio da su uhapšena dvojica Meksikanaca i petorica Peruanaca, kao i da se veruje da je drogu švercovao jedan meksički kartel, prenela je agencija AP.

Droga je pronadjena u jednoj kući u predgradju luke Truhiljo na severu Perua, nakon šestonedeljne >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << operacije praćenja i prisluškivanja, organizovane u saradnji sa američkom Upravom za borbu protiv droge.

Romero je istakao da je to najveća zaplena kokaina u Peruu ove godine. Ta zemlja je 2012. pretekla Kolumbiju na mestu najvećeg proizvodjača kokaina na svetu.

Izvor: B92

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.