Kim Džong Un dolazi kod Vladimira Putina u Moskvu!

Izvor: Telegraf.rs, 19.Dec.2014, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim Džong Un dolazi kod Vladimira Putina u Moskvu!

Zbog obostrane koristi, predsednik Rusije i lider Severne Koreje će se najverovatnije videti sledeće godine u Moskvi na dan obeležavanja pobede nad nacističkom Nemačkom

Vladimir Putin pozvao je severnokorejskog lidera Kim Džong Una da prisustvuje obeležavanju 70. godina od pobede Rusije nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu, 9. maja sledeće godine.

Inače, to bi bila prvi izlazak iz zemlje Kim Džong Una od kada je postao lider >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Severne Koreje. Njegov lični izaslanik je prošlog meseca posetio Moskvu, kao deo napora da se poboljšaju odnosi između ove dve države.

- Da, takav poziv je upućen - rekao je portparol Kremlja, Dmitrij Peskov.

Crveni trg u Moskvi Foto: Wikipedia/Soerfm

Rusija obeležava dan pobede tadašnjeg Sovjetskog Saveza nad Hitlerovom Nemačkom, koja se dogodio 9. maja 1945. godine.

Moskvi treba Severna Koreja da bi mogla da poveća izvoz prirodnog gasa u Južnu Koreju, to jest da Gasprom izgradi gasovod preko Severne Koreje. S druge strane, Pjongjang treba podršku Rusije, stalne članice Saveta bezbednosti UN sa pravom veta, zbog međunarodne kritike u vezi sa optužbama kršenja ljudskih prava i svog nuklearnog programa.

(Telegraf.rs / Izvor:theguardian.com)
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Kim Džong Un u Moskvi?

Izvor: RTS, 19.Dec.2014

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je severnokorejskog lidera Kim Džong Una da u maju sledeće godine prisustvuje obeležavanju 70 godina od pobede Crvene armije nad nacističkom Nemačkom...To će biti prva Kimova poseta od kada je preuzeo vođstvo nad režimom u Severnoj Koreji 2011. godine, javlja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.