Keri stigao u Kairo, razgovori o bezbednosti

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2015, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri stigao u Kairo, razgovori o bezbednosti

Američki državni sekretar Džon Keri doputovao je u Kairo gde će s egipatskim zvaničnicima razgovarati o bezbednosnim pitanjima.

Keri će sutra nastaviti američko-egipatski strateški dijalog koji je prekinut 2009. godine zbog političkih nemira u Egiptu, preneo je AP.

Uprkos zabrinutosti zbog stanja ljudskih prava u Egiptu, administracija predsednika Baraka Obame povećava vojnu pomoć toj zemlji koja se suočava s rastućim pretnjama ekstremista, posebno na Sinajskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poluostrvu.

SAD su u petak isporučile Egiptu osam lovaca F-16 u okviru jednog paketa vojne pomoći. Militanti na Sinaju izvode sve sofisticiranije napade u kojima su poginule desetine egipatskih vojnika i policajaca.

Poslednji talas nasilja je počeo nakon što je vojska zbacila islamističkog predsednika Mohameda Morsija pre dve godine, podsetila je američka agencija.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.