Kenija, beba spasena iz ruševina posle četiri dana

Izvor: RTS, 03.Maj.2016, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenija, beba spasena iz ruševina posle četiri dana

Kenijski spasioci izvukli su 18-mesečnu devojčicu ispod ruševina šestospratnice u Nairobiju, četiri dana od urušavanja u kojem je stradalo 23 ljudi, saopštila je kenijska policija
"Dobre vesti! Dete staro oko godinu i po je spaseno živo u četiri sata izjutra i prebačeno u Nacionalnu bolnicu Kenjata", saopštio je kenijski Crveni krst, prenela je agencija AFP.

Crveni krst je naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je devojčica pronađena "u kanti, omotana ćebetom" i da je dehidrirala, ali nije imala vidljivih fizičkih povreda.
Dete je provelo 80 sati ispod ruševina zgrade, u kojoj je u jednosobnim stanovima živelo čak 150 porodica, a koja se urušila u petak.
Upravnik policije u Nairobiju Jafet Kum je spasavanje devojčice nazvao čudom i dodao da spasilačke službe nastavljaju potragu za preživelima.
Zgrada, koja se nalazi u siromašnom naselju Nairobija Hurumu, bila je predviđena za rušenje iako je izgrađena pre samo dve godine pored reke, ali je nalog za iseljenje ignorisan.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Beba nađena živa posle četiri dana

Izvor: Večernje novosti, 03.Maj.2016

Četiri dana posle urušavanja šestospratnice u Najrobiju u kojem je stradalo 23 ljudi, kenijski spasioci su ispod ruševina izvukli 18-mesečnu devojčicu ČETIRI dana posle urušavanja šestospratnice u Najrobiju u kojem je stradalo 23 ljudi, kenijski spasioci su ispod ruševina...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.