Izvor: Blic, 21.Okt.2016, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karter u Ankari: Važno je poštovati suverenitet Iraka

Američki sekretar odbrane Ešton Karter doputovao je danas u Ankaru, gde će razgovarati sa zvaničnicima Turske - ključnog, ali osetljivog saveznika u borbi protiv Islamske države.

Uoči posete, Karter je rekao da će turskim zvaničnicima poručiti da je važno postovati suverenitet Iraka, ali nije naveo da li će izvršiti pritisak da Turci povuku snage koje operišu u Iraku bez poziva Bagdada.

Poseta Kartera Ankari dolazi u vreme rastućih tenzija izmedju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Turske i Iraka zbog turskih vojnih operacija na severu Iraka, preneo je AP.

"Suština je da svi budu usredsredjeni na to da se porazi Islamska država, jer je to pretnja za sve tri zemlje", kazao je Karter.

Šef Pentagona će se, kako je planirano, sastati sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, premijerom Binalijem Jildirimom i ministrom odbrane Fikrijem Isikom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠEF PENTAGONA U ANKARI "Važno je poštovati suverenitet Iraka"

Izvor: Blic, 21.Okt.2016

Američki sekretar odbrane Ešton Karter doputovao je danas u Ankaru, gde će razgovarati sa zvaničnicima Turske - ključnog, ali osetljivog saveznika u borbi protiv Islamske države...Uoči posete, Karter je rekao da će turskim zvaničnicima poručiti da je važno postovati suverenitet Iraka, ali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.