Kanonizacija Stepinca nije uperena protiv Srba

Izvor: N1 televizija, 10.Sep.2016, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kanonizacija Stepinca nije uperena protiv Srba"

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da kanonizacija Alojzija Stepinca nije uperena protiv nijednog naroda, a posebno ne protiv srpskog naroda.

U razgovoru s vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom koji boravi u Zagrebu, Grabar-Kitarović je izrazila poštovanje prema svim žrtvama i osudila bilo kakve pokušaje revizionizma, ali i istakla važnost kanonizacije kardinala Alojzija Stepinca, navedeno je u saopštenju.

"Treba učiti od istorije, ali gledati >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u budućnost i zato nisu dobre manipulacije s brojkama žrtava koje su se i danas mogle čuti u Jasenovcu", rekla je Grabar-Kitarović u razgovoru s vaseljenskim patrijarhom, navodi se u saopštenju pres službe hrvatske predsednice.

Grabar-Kitarović i vaseljenski patrijarh, kako se u saopštenju dodaje, složili su se o važnosti dijaloga kao načina za rešavanje problema i sukoba, kao izbegavanja ratova i krvoprolića.

"Posebno su naglasili važnost međuverskog dijaloga u vreme kada smo suočeni s rastućim ekstremizmom, radikalizmom i iskrivljavanjem vere", navodi se u saopštenju i dodaje da je vaseljenski patrijarh uputio Hrvatskoj najbolje želje i blagoslov za mir, stabilnost i blagostanje.

Patrijarh vaseljenski Vartolomej i srpski patrijarh Irinej služili su danas, drugog dana posete Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Hrvatskoj, liturgiju stradalima u ustaškom logoru Jasenovac i posetili spomen područje logora.

Na liturgiji u pravoslavnoj crkvi u Jasenovcu Vartolomej je rekao da su drevni srpski pravoslavci i jasenovački novomučenici heroji i sveci celoga pravoslavlja.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grabar-Kitarović: Kanonizacija Stepinca nije usmerena protiv Srba

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Sep.2016

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da kanonizacija Alojzija Stepinca nije uperena protiv nijednog naroda, a posebno ne protiv srpskog naroda...U razgovoru s vaseljenskim patrijarhom Vartolomejom koji boravi u Zagrebu, Grabar-Kitarović je izrazila poštovanje prema svim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Kolinda poručila: Kanonizacija Stepinca nije uperena protiv Srba

Izvor: Vesti-online.com, 10.Sep.2016

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u Zagrebu da kanonizacija Alojzija Stepinca nije uperena protiv srpskog naroda. Ona je istakla važnost kanonizacije Stepinca, rekavši da ona nije uperena ni protiv jednog, posebno ne protiv srpskog naroda, saopšteno je iz njene kancelarije,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.