Kalifornija: Identifikovani ljudski ostaci devojke nestale pre 33 godine

Izvor: Blic, 27.Maj.2015, 01:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalifornija: Identifikovani ljudski ostaci devojke nestale pre 33 godine

Posmrtni ostaci, pronađeni u podnožju planine na severu američke savezne države Kalifornije, identifikovani su i pripadaju švedskoj studentkinji sa razmene Elizabet Martinson (21), koja je nestala pre 33 godine.

Nakon identifikacije ostataka policija je ponovo otvorila ovaj slučaj. Ostaci, koji sadrže samo sedam kostiju, pronađeni su u Fremontu.

Martinson, iz Udevale u Švedskoj, boravila je kao student na razmeni kod porodice u Grinbreu, kada je 17. januara 1982. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine prijavaljen njen nestanak. Ona je nestala nakon što je otišla da kupi cipele u obližnje mesto Larkspur.

Desetak dana nakon njenog nestanka Henri Li Koleman i Sabrina En Džonson su uhapšeni u Oklahomi jer su vozili žuti automobil "Folksvagen" kojim se Martinson odvezla.

Koleman, koji je ranije osuđivan zbog silovanja, proglašen je krivim za krađu automobila i osuđen je na petogodišnju zatvorsku kaznu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pronađeni ostaci studentkinje nestale pre 33 godine

Izvor: Radio 021, 27.Maj.2015

Posmrtni ostaci, pronađeni u podnožju planine na severu američke savezne države Kalifornije, identifikovani su i pripadaju švedskoj studentkinji sa razmene Elizabet Martinson (21), koja je nestala pre 33 godine...Nakon identifikacije ostataka policija je ponovo otvorila ovaj slučaj. Ostaci, koji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.