Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2015, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad narkomani poziraju...

U Rio de Žaneiru, jednom od najvećih gradova Brazila, postoji prava pravcata pijaca droge, i to one najgoreg kvaliteta - kreka.

Ova tržnica na otvorenom se kolokvijalno naziva "krekolandija" (zemlja kreka), gde korisnici ove smrtonosne droge mogu da je kupe i puše neometani od bilo koga. Renato Dijas (39) sa sobom uvek nosi beležnicu. Dok pozira fotografu koji pravi portrete ljudi od kojih većina neće doživeti iduću godinu, Dijas priča kako mu beležnica služi kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << skrenuo misli. Zapravo u njoj on opisuje superheroje i svoje snove kako bi i on jednoga dana mogao da postane jedan od njih.

Danijela je korisnik kreka pune četiri godine i praktično živi na pijaci. Kaže da samo želi slobodu, mir i ljubav, ali dodaje i da je jedino što istinski želi da se otarasi strašne ovisnosti.

Eduardo de Souza (46) otac je osmoro dece, sa četiri različite žene. Kaže da je uspeo da smanji drogiranje i da se polako otima "kreklendu", shvatajući da postoji život i izvan droge.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.