KRVAVI SUKOBI Izrael instalirao kamere na jerusalimskom svetilištu zbog ORUŽANIH NAPADA

Izvor: Blic, 23.Jul.2017, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRVAVI SUKOBI Izrael instalirao kamere na jerusalimskom svetilištu zbog ORUŽANIH NAPADA

Kamere su danas primećene na svetilištu u Jerusalimu na kome se nalazi džamija Al Aksa, dok Izrael razmatra alternativu detektorima za metal koji su izazvali masovne proteste muslimana.

Izrael je primenio te nove bezbednosne mere nakon što su 14. jula trojica izraelskih Arapina u oružanom napadu na tom mestu ubila dva izraelska policajca.

Izraelske vlasti su navele da su te mere neophodne kako bi se sprečili novi napadi, ali muslimani je optužuju za pokušaj širenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kontrole nad svetim mestom kojim upravljaju muslimani, a sveto je i za Jevreje.

Tri Palestinca ubijena su u istočnom Jeruslimu u petak uličnim sukobima.

Jerusalimski muftija Muhamed Husein izjavio je za Radio Glas Palestine da zahteva potpun povratak na proceduru pre pomenutog napada, odnosno da se održi status kvo.

Na osnovu statusa kvo muslimani imaju ekskluzivno pravo da se mole na mestu gde se sada nalaze džamije Al Aksa, treća po značaju u islamu i Kupola na steni, a nekada su tamo bili drevni jevrejski hramovi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izrael postavio kamere na ulazu u Hramovnu goru

Izvor: B92, 23.Jul.2017

Jerusalim -- Kamere su primećene na svetilištu u Jerusalimu na kome se nalazi džamija Al Aksa, dok Izrael razmatra alternativu detektorima za metal...Kako se navodi, izraelska policija postavila je napredne nadzorne kamere na Lavljim vratima, na ulazu u Hramovnu goru u Starom gradu u Jerusalimu, koje...

Nastavak na B92...

KRVAVI SUKOBI Izrael instalirao kamere na jerusalimskom svetilištu, ARAPI BESNI

Izvor: Blic, 23.Jul.2017

Kamere su danas primećene na svetilištu u Jerusalimu na kome se nalazi džamija Al Aksa, dok Izrael razmatra alternativu detektorima za metal koji su izazvali masovne proteste muslimana...Izrael je primenio te nove bezbednosne mere nakon što su 14. jula trojica izraelskih Arapina u oružanom napadu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.