KASPAROV: Putin je najopasniji čovek na svetu! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 01.Okt.2014, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KASPAROV: Putin je najopasniji čovek na svetu! (VIDEO)

Poznati šahista Gari Kasparov uveren je da će Putin predstojeće zime iskoristiti ruske zalihe plina za ucene, ne bi li na taj način ukinuo sankcije nametnute Rusiji

Šahovska legenda Gari Kasparov upozorio javnost da predsednik Rusije Vladimir Putin pretstavlja veliku opasnost po svetski mir u intervjuu koji je dao za “Yahoo News and Finance”.

U razgovoru s novinarkom Bianom Golodrigom, Kasparov je optužio Baraka Obamu za zakasnelu reakciju prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ruske aneksije Krima. Još je oštriji prema evropskim čelnicima koje poredi sa indiferentnim političarima zaslužnim za događaje koji su doveli do Drugog svetskog rata.

Kasparov smatra da su militanti Islamske države diverzija koja zaokuplja pažnju sveta, a da je podrška zapadnih čelnika sirijskim snagama u borbi protiv džihadista licemerje, jer su istu takvu pomoć odbili da pruže Ukrajini.

Printskrin: news.yahoo.com

On veruje da će sankcije prema Rusiji uroditi plodom, ali samo ako potraju najmanje do proleća sledeće godine. Uveren je da će Putin predstojeće zime iskoristiti ruske zalihe plina za ucene, ne bi li na taj način ukinuo sankcije nametnute Rusiji. Takođe, smatra da Putin uverava najbliže saradnike, najmoćnije i najbogatije ljude u Rusiji, da će Zapad prvi popustiti: “On igra poker, dok svi drugi igraju šah“.

- Zaboravite izbornu smenu vlasti u Rusiji. Plašim se da će se smena dogoditi na sumnjiv način koji će na kraju dovesti do potpunog kolapsa države – upozorava Kasparov.

Slavni šahista smatra da će Svetsko fudbalsko prvenstvo, koje treba da se održi 2018. godine u Rusiji, biti premešteno u drugu državu i da su pred Rusijom teški dani dok god je Putin na vlasti.

Inače, Kasparov je prošlog meseca izgubio u trci za predsednika Svetske šahovske federacije, FIDE. Pobedio ga je dugogodišnji predsednik FIDE, kontroverzni bogataš Kirsan Iljumžinov, nekada dobar prijatelj Sadama Huseina i Moamera Gadafija, prenosi “Jutarnji.hr”.

Iljumžinov, između ostalog, smatra da su šah izmislili vanzemaljci i tvrdi da ga je pre nekoliko godina oteo svemirski brod, nakon čega je par sati proveo u svemiru, družeći se s vanzemaljcima.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

“Putin je najopasniji čovek na svetu“

Izvor: Vesti-online.com, 01.Okt.2014

Šahovska legenda Gari Kasparov dao je intervju za “Yahoo News and Finance“ u kojem pokušava da uveri javnost da predsednik Rusije Vladimir Putin predstavlja opasnost po svetski mir..."On igra poker, dok svi drugi igraju šah": Vladimir Putin predstavlja opasnost po svetski mir.. ..U razgovoru...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.