Južna Karolina plaća 6,5 miliona dolara porodici civila kojeg je ubio policajac

Izvor: Radio 021, 10.Okt.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južna Karolina plaća 6,5 miliona dolara porodici civila kojeg je ubio policajac

Gradske vlasti u Čarlstonu platiće 6,5 miliona dolara porodici Valtera Skota kojeg je policajac u ovom gradu ubio pucnjem u leđa.

To je rezultat nagodbe gradskih vlasti i porodice ubijenog, javio je Rojters.

Video ubistva objavljen je na Jutjubu početkom aprila ove godine i pokazuje Skota kako nenaoružan beži od policajca koji ga je potom usmrtio svojim oružjem. Ovaj snimak je izazvao ogorčenost u SAD-u.

"Drago mi je da smo uspeli da se nagodimo s porodicom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i da neće biti tužbe", rekao je gradonačelnik Keith Summey.

"Mogla je to biti milijarda dolara, ali to nikada ne bi vratilo mog sina. Ipak, hvala gradskim vlastima na onome što će učiniti", rekla je Judy, majka ubijenog.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.