Jemen, oslobođen iranski diplomata

Izvor: RTS, 05.Mar.2015, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jemen, oslobođen iranski diplomata

Iranski diplomata Nur Ahmad Nikbaht, koji je otet u Jemenu 2013. godine, oslobođen je i danas se vratio u Teheran, javljaju iranski državni mediji.
Iranski diplomata Nur Ahmad Nikbaht doleteo je na teheranski aerodrom Mehrabad, javlja IRNA, prenosi Rojters.
Nikbahta su nepoznati napadači oteli u prestonici Jemena, Sani, u julu 2013. godine.
Specijalni tim Ministarstva za obaveštajne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << službe uspeo je da oslobodi Nikbahta iz kandži terorista nakon serije kompleksnih i teških operacija izvedenih u određenom delu Jemena, izvestila je iranska novinska agencija IRNA citirajući reči zamenika ministra inostranih poslova Hoseina Amira Abdolahiana, prenosi Tanjug.
Nikbaht je drugi visokorangirani talac koji je oslobođen u Jemenu tokom ove sedmice.
Diplomata Saudijske Arabije, koga su 2012. godine kidnapovali pripadnici terorističke mreže Al Kaida, oslobođen je u ponedeljak.
Jemen je postao mnogo nestablilnija država od kako su Huti preuzeli kontorlu nad prestonicom Sanom septembra prošle godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Oslobođen iranski diplomata

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Mar.2015

TEHERAN - Iranski diplomata Nur Ahmad Nikbaht, koji je otet u Jemenu 2013. godine, oslobođen je i vratio se u Teheran, izvijestili su iranski državni mediji...Nikbaht, koga su oteli nepoznati napadači u prijestonici Jemena, Sani, jula 2013. godine, doletio je na teheranski aerodrom "Mehrabad", javila...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.