Jacenjuk: Ukrajina će ispuniti sve odredbe sporazuma

Izvor: Press, 18.Apr.2014, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jacenjuk: Ukrajina će ispuniti sve odredbe sporazuma

Jacenjuk je pozvao demonstrante da odblokiraju sve administrativne zgrade i pozvao kijevske vlasti da ispune uslov o amnestiji za one demonstrante koji napuste zgrade i polože oružje, osim onih koji su počinili teške zločine, poput ubistva.

Jacenjuk je rekao da će ukrajinska vlada razmotriti saradnju sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) na zatvorenoj sednici, preneo je Itar-Tas s.

U zajedničkoj izjavi, usvojenoj nakon sastanka posvećenog krizi u Ukrajini >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u Ženevi, postoje odredbe da sve ilegalne oružane formacije u Ukrajini treba da budu razoružane, sve administrativne zgrade odblokirane i svi demonstranti, osim onih koji su počinili teške zločine, amnestirani.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.