JEZIV PRIZOR Dokaz da islamistička propaganda stvarno nema granice

Izvor: Blic, 05.Maj.2015, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZIV PRIZOR Dokaz da islamistička propaganda stvarno nema granice

Najnovija fotografija novorođene bebe pored puške i municije šokirala je korisnike interneta. Načinio ju je bivši veroučitelj, izraelski Arapin koji je zajedno sa ženom Jevrejkom koja je prihvatila islam otišao u Irak gde se pridružio ozloglašenoj organizaciji.

Salah a-Din Mahmid (25) prošlog petka je na Tviter postavio sliku sebe kako u odeći Islamske države vežba gađanje iz automatskog oružja, ali je u izraelskim medijima najviše pažnje izazvala fotografija njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novorođenčeta okruženog municijom i puškom.

- Ovo je moj sin - napisao je Salah u opisu slike.

Mahmid je izrazio ponos zbog toga što se on i njegova porodica pridružila Islamskoj državi. Prijateljima je rekao da su on i žena prvo živeli mesec dana u Iraku gde im se rodio i sin, da bi potom prešli u Siriju.

On je proučavao šerijatski zakon u Jordanu i kratko je bio veroučitelj u Izraelu. U toj zemlji je uhapšen pod sumnjom da je povezan sa džihadistima nakon što su zastave Islamske države pronađene u njegovoj kući.

Osuđen je na pet dana kućnog pritvora, nakon čega je oslobođen.

Podsetimo, pre nekoliko dana objavljena je još jedna užasavajuća fotografija bebe pored oružja.

Prošle godine džihadisti su objavili fotografiju deteta pored puške, a sin jednog borca uslikan je sa odrubljenom glavom u rukama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.