J.Koreja legalizovala hemijsku kastraciju

Izvor: S media, 29.Jun.2010, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

J.Koreja legalizovala hemijsku kastraciju

Parlament Južne Koreje legalizovao je danas hemijsku kastraciju kao vrstu kazne za one za koje sud utvrdi da su seksualno zlostavljali decu.

Taj zakon, koji treba da potpiše predsednik da bi stupio na snagu, omogućiće sudijama da hemijskom kastracijom kazne odrašle seksualne prestupnike za koje se utvrdi da su seksualno devijantni, a koji počine zločine nad maloletnicima mladjim od 16 godina.

Prestupnici će primiti terapiju za neutralisanje hormona testosterona, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << odgovornog za seksualnu želju. Takodje će biti podvrgnuti odgovarajućim psihološkim terapijama.

Zakon je predložen još 2008. kao odgovor na slučaj u kome je jedan 58-godišnjak napao i silovao osmogodišnju devojčicu. Taj slučaj, u kome je žrtva zadobila trajne psihičke povrede, izazvao je javni revolt širom Južne Koreje.

Vladine mere, u koje je spadala i instalacija mnogo većeg broja sigurnosnih kamera nedaleko od škola, nisu sprečile seriju sličnih slučajeva u medjuvremenu.

Jedan 33-godišnji muškarac, koji je u februaru silovao i ubio 13-godišnju devojčicu, osudjen je prošle nedelje na smrt. U jednom drugom slučaju koji je potresao južnokorejsku javnost, jedan 45-godišnjak je oteo učenicu iz njene osnovne škole i silovao je u podrumu crkve.

Usvajanjem tog zakona Južna Koreja je postala prva azijska zemlja u kojoj je legalizovana hemijska kastracija.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Južna Koreja legalizovala hemijsku kastraciju za prestupnike

Izvor: Blic, 29.Jun.2010

Parlament Južne Koreje legalizovao je danas hemijsku kastraciju kao vrstu kazne za one za koje sud utvrdi da su seksualno zlostavljali decu. Južnokorejski parlament..Taj zakon, koji će stupiti na snagu kada ga potpiše predsednik, omogućiće sudijama da hemijskom kastracijom kazne odrasle seksualne...

Nastavak na Blic...

Južnokorejci kastriraju pedofile

Izvor: Glas javnosti, 30.Jun.2010, 07:36

SEUL - Parlament Južne Koreje legalizovao je hemijsku kastraciju kao vrstu kazne za one za koje sud utvrdi da su seksualno zlostavljali decu. Taj zakon, koji treba da potpiše predsednik da bi stupio na snagu, omogućiće sudijama da hemijskom kastracijom kazne odrasle seksualne prestupnike za koje...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.