Izraelski ministar: Kerijev govor je patetičan potez

Izvor: RTS, 28.Dec.2016, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski ministar: Kerijev govor je patetičan potez

Zvaničnici Obamine administracije su propalestinski nastrojeni i ne shvataju šta se zaista dešava na Bliskom istoku, kaže izraelski ministar za javnu bezbednost Gilad Erdan.
Izraelski ministar za javnu bezbednost Gilad Erdan ocenio je da je planirani politički govor odlazećeg državnog sekretara SAD Džona Kerija o izraelsko-palestinskom miru "antidemokratski" i "patetičan potez", prenosi AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Gilad Erdan je za izraelski vojni radio rekao da, ukoliko Keri izloži principe mirovnog sporazuma, kao što se očekuje da će uraditi, to će ograničiti mogućnost novoizabranog predsednika SAD Donalda Tampa da formira svoju politiku prema izraelsko-palestinskom sukobu.
Prema rečima izraelskog ministra, zvaničnici Obamine administracije su "pro-palestinski" nastrojeni i ne shvataju šta se zaista dešava na Bliskom istoku.
Kako je objasnio, odbijanjem Obamine administracije da stavi veto na nedavno usvojenu rezoluciju Saveta bezbednosti UN, kojom se od Izraela zahteva da obustavi izgradnju naselja na okupiranim palestinskim teritorijama, predstavlja pretnju za bezbednost Izraela.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izraelski ministar: Kerijev govor je patetičan potez

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Dec.2016

Izraelski ministar za javnu bezbednost Gilad Erdan ocenio je da je planirani politički govor odlazećeg državnog sekretara SAD Džona Kerija o izraelsko - palestinskom miru "antidemokratski" i "patetičan potez", prenosi AP. On je za izraelski vojni radio kazao da, ukoliko Keri izloži principe mirovnog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

IZRAELSKI MINISTAR: Kerijev govor patetičan i antidemokratski

Izvor: Kurir, 28.Dec.2016

...On je za izraelski vojni radio kazao da, ukoliko Keri izloži principe mirovnog sporazuma, kao što se očekuje da će uraditi, to će ograničiti mogućnost novoizabranog predsednika SAD Donalda Tampa da formira svoju politiku prema izraelsko-palestinskom sukobu..Prema Erdanovim rečima, zvaničnici...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.