Izabrani novi nestalni članovi SB UN

Izvor: RTS, 17.Okt.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrani novi nestalni članovi SB UN

Austrija, Japan, Meksiko, Uganda i Turska izabrane su kao nestalne članice Saveta bezbednosti UN za period 2009-2010. godinu, izjavio je predsedavajući Generalne skupštine UN Migel D'Eskoto.
U grupi iz Azije, Japan je dobio najviše glasova (158 za, 32 protiv), čime Iran nije izabran kao član, pošto je pod sankcijama UN zbog odbijanja da obustavi svoje nuklearne aktivnosti.
U grup...

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UN bira nove nestalne članice SB

Izvor: B92, 17.Okt.2008

Mingora -- U vazdušnom napadu pakistanskih borbenih aviona u severozapadnoj dolini Svat ubijeno je oko 60 islamističkih ekstremista, saopštila je vojska... "Borbeni avioni su gađali položaje ekstremista i ubili njih 60, a uništena su i dva logora za obuku", rekao je portparol vojske, major Nasir...

Nastavak na B92...

Nove nestalne članice SB UN

Izvor: B92, 17.Okt.2008

Njujork -- Austrija, Japan, Meksiko, Uganda i Turska izabrane su danas kao nestalne članice Saveta bezbednosti UN za period 2009-2010. godinu... U grupi iz Azije, Japan je dobio najviše glasova (158 za, 32 protiv), čime Iran nije izabran kao član, pošto je pod sankcijama UN zbog odbijanja da obustavi...

Nastavak na B92...

Izabrani novi nestalni članovi SB UN

Izvor: Mondo, 17.Okt.2008

Austrija, Japan, Meksiko, Uganda i Turska izabrane su u petak kao nestalne članice Saveta bezbednosti UN u naredne dve godine, izjavio je predsedavajući Generalne skupštine UN Migel D&#8217Eskoto.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.