Istanbul: Turske vlasti zabranile Paradu ponosa, organizatori najavljuju skup

Izvor: Blic, 24.Jun.2017, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istanbul: Turske vlasti zabranile Paradu ponosa, organizatori najavljuju skup

Turske vlasti su saopštile da neće dozvoliti održavanje marša za prava homoseksualaca, lezbijki i transrodnih osoba u nedelju u Istanbulu.

Gradske vlasti su navele da je parada lezbijki, homoseksualaca, biseksualaca, transrodnih i interseksualnih osoba (LGBTI) zabranjena zbog zabrinutosti za bezbednost učesnika i turista, kao i javnog reda.

Aktivisti LGBTI saopštili su na društvenim mrežama da će organizovati marš s polaskom od Trga Taksim. Turski zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su kazali da to područje nije označeno za demonstracije i da nije dostavljena odgovarajuća prijava. Dodali su da je nekoliko organizacija preduzelo "ozbiljne reakcije" protiv marša.

Oko 100.000 ljudi pristsuvovalo je Paradi ponosa u Istanbulu 2014. godine, što je bio jedan od najvećih skupova za LGBTI prava u nekoj muslimanskoj zemlji. Od te godine turske vlasti nisu dozvolile ponovno održavanje Parade ponosa.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Turske vlasti zabranile Paradu ponosa u Istanbulu

Izvor: Beta, 24.Jun.2017

Turske vlasti su saopštile da neće dozvoliti održavanje marša za prava homoseksualaca, lezbijki i transrodnih osoba u nedelju u Istanbulu.Gradske vlasti su navele da je parada lezbijki, homoseksualaca, biseksualaca, transrodnih i interseksualnih osoba (LGBTI) zabranjena zbog zabrinutosti za bezbednost...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.