Izvor: Blic, 31.Avg.2016, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispovest brata ubijene misice: Znam da svi misle da sam to uradio JA

U ponedeljak, 12. septembra, u SAD počinje emitovanje trodelne serije popularnog tok-šou programa “DR.PHIL”, u kojoj voditelj i psiholog Fil Mekgro razgovara s 29-godišnjim bratom šestogodišnje Džon Benet, koja je 1996. godine nađena mrtva u podrumu njihove porodične kuće u Bolderu (Kolorado). Odmah su osumnjičeni devojčicini roditelji Džon i Petsi Ramzi, ali i njen brat Berk Remzi, koji je tada imao samo devet godina.

U prvom intervjuu, njen brat Berk otkriva sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što zna o misterioznom ubistvu sestre, a prvi put će biti objavljeni i snimci njegovog saslušanja, kada je imao devet i 12 godina.

Znam šta svi misle

“Znam da svi misle da sam to uradio ja ili moji roditelji. Znam da smo bili osumnjičeni”, kaže on, prenosi drphil.com.

Godine 2008. Berk i njegovi roditelji zvanično su oslobođeni sumnje, nakon što je utvrđeno da DNK nađen na žrtvinom donjem vešu ne odgovora DNK nikoga u porodici. Dve godine kasnije, Petsi Ramzi umrla je od raka jajnika.

Džo Benet je nađena pretučena i zadavljena 26. decembra 1996, nekoliko sati nakon što su roditelji prijavili nestanak i našli poruku u kojoj su otmičari tražili otkup. Bila je pokrivena belim ćebetom, a oko vrata joj je bio najlonski kanap kojim je bila zadavljena. Šake su joj bile vezane iznad glave, a usta su bila zalepljena selotejpom. Glava joj je bila razbijena.

Berk Ramzi, koji prvi put javno govori o ubistvu, kaže da se seća kada je majka te noći ušla u njegovu sobu:

“Tražila ju je u mojoj sobi i ponavljala: ‘Gde je moja beba?’, kaže Berk.

Ne želim da se zaboravi

U razgovoru s doktorom Filom takođe kaže da želi da obeleži godišnjicu smrti sestre Džon Benet tako što će izaći u javnost.

“U znak sećanja na nju odlučio sam da dam intervju. Ne želim da se zaboravi”, kaže on.

Džon Ramzi, otac ubijene devojčice, takođe učestvuje u emisiji, ali kaže da će to biti njegov poslednji intervju o smrti ćerke:

“Ovo je moj poslednji intervju. Nema razloga da više govorim za medije.”

Džon i Petsi su pozvali policiju i prijavili otmicu devojčice. Tada su ih obavestili da su našli poruku u kojoj otmičar traži otkup od 118.000 dolara i insistira na tome da ne obaveštavaju policiju ukoliko žele da im se ćerka vrati živa i zdrava.

Uprkos sadržaju poruke, policija je ubrzo stigla u jasno obeleženim vozilima, a nekoliko sati nakon što su pretražili kuću, Džon Ramzi je našao ćerkicino telo u ostavi u podrumu.

Džon i Petsi su bili glavni osumjičeni više od deset godina, a oslobođeni su odgovornosti 2008. Petsi je tada već dve godine bila mrtva.

U početku su mnogi mislili da je upravo ona ubila ćerku, nakon što je objavljeno da je rukopis kojim je bila ispisana preteća poruka bio sličan njenom. Međutim, ubrzo je ustanovljeno da rukopis nije njen.

Porodica je bila pod sumnjom i zbog toga što oko kuće nisu nađeni tragovi u snegu i zato što je iznos za otkup odgovarao godišnjim Džonovim primanjima.

Niko u porodici nije optužen za ubistvo, ali su tabloidi i javne ličnosti verovali da su oni zločinci.

DNK pokazao istinu

Neki su čak išli dotle da su optuživali Berka. Pisali su da je bio u kući kada je prijavljen nestanak njegove sestre, ali su roditelji uporno tvrdili da je on spavao sve vreme i da se probudio tek kada su pozvali policiju. On je definitivno oslobođen sumnje maja 1999, nakon upoređivanja njegovog DNK s tragovima nađenim na telu žrtve.

Privatni detektiv Oli Grej, koji je istraživao ubistvo, početkom ove godine je tvrdio da je ubica devojčice 26-godišnji Majkl Helgot, čija je porodica imala auto-otpad u predgrađu Boldera. Dva dana kasnije Helgot je izvršio samoubistvo, ali nekoliko godina nakon smrti oslobođen je krivice, jer njegov DNK nije nađen pod noktima devojčice, niti na njenom donjem vešu.

Godine 2006 - deset godina nakon smrti male misice - 41-godišnji nastavnik po imenu Mark Kar priznao je da je ubio devojčicu. Uhapšen je u Bangkoku, ali nikada nije optužen za ubistvo, jer se njegov DNK nije poklapao s dokazima na devojčicinom telu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.