Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Maj.2016, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Jedan od vođa ID poginuo u napadu iz vazduha

Komandant Islamske države u iračkom gradu Faludža jedan je od 70 ekstremista poginulih tokom vazduhoplovnih napada koalicije, saopštila je vojska SAD, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Pukovnik Stiv Voren je rekao da je tokom prethodna četiri dana izvedeno više od 20 napada iz vazduha na položaje Islamske države.

Kako je navedeno, ti napadi su bili podrška iračkim snagama koje pokušavaju da preuzmu Faludžu od Islamske države.

Vraćanje kontrole nad Faludžom moglo bi da pomogne u zaštiti glavnog grada Bagdada od bombaških napada Islamske države.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Ubli smo komandanta ID u Faludži

Izvor: B92, 27.Maj.2016

Faludža -- Komandant ID u iračkom gradu Faludža jedan je od 70 ekstremista poginulih tokom vazduhoplovnih ;napada koalicije, saopštila je vojska SAD, piše BBC...Pukovnik Stiv Voren je rekao da je tokom prethodna četiri dana izvedeno više od 20 napada iz vazduha na položaje Islamske države...Kako...

Nastavak na B92...

Likvidiran vođa ISIS-a u Iraku!

Izvor: Mondo, 27.Maj.2016

Komandant Islamske države u iračkom gradu Faludža jedan je od 70 ekstremista poginulih tokom vazduhoplovnih napada koalicije, saopštila je vojska SAD, preneo je Bi-Bi-Si (BBC)...Foto: AP Photo/Khalid Mohammed..Pukovnik Stiv Voren je rekao da je tokom prethodna četiri dana izvedeno više od 20 napada...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.