Irak: Ekstremisti oteli 170 muškaraca

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jan.2015, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Ekstremisti oteli 170 muškaraca

Ekstremisti Islamske države odveli su danas 170 muškaraca iz dva sela na severu Iraka, dok su tragali za ljudima koji su zapalili njihove zastave, saopštili su zvaničnici.

Neimenovani zvaničnik obaveštajne službe je rekao da je 170 muškaraca odvedeno iz sela Al-Šadžara i Garib, u provinciji Kirkuk, pošto su u toj oblasti zapaljene dve zastave Islamske države.

"Pripadnici Islamske države, koji su se dovezli sa oko 30 vozila, odvezli su kidnapovane ljude u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << centar Havidže", obližnjeg grada gde imaju sud i zatvor, naveo je zvaničnik.

Stanovnik Al-Šadžare je rekao da su žene molile ekstremiste da ne neude muškarcima, a da su pripadnici Islamske države naveli da će "istražiti slučaj" i kazniti samo one koji su odgovorni za paljenje zastave.

Iz Gariba navode da je odvedeno oko 90 ljudi iz tog sela, kao i da ekstremisti tragaju za 15 muškaraca koji su zapalili njihovu zastavu, prenela je agencija AFP.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽAS! Ekstremisti oteli 170 muškaraca!

Izvor: Telegraf.rs, 03.Jan.2015

Ekstremisti Islamske države odveli su 170 muškaraca iz dva sela na severu Iraka, dok su tragali za ljudima koji su zapalili njihove zastave...Neimenovani zvaničnik obaveštajne službe je rekao da je 170 muškaraca odvedeno iz sela Al-Šadžara i Garib, u provinciji Kirkuk, pošto su u toj oblasti...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.