Indija: Broj žrtava u talasu vrućine porastao na 1.826

Izvor: Večernje novosti, 29.Maj.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija: Broj žrtava u talasu vrućine porastao na 1.826

HIDERABAD - Usled velike vrućine u Indiji, traje više nedelja, umrlo je još nekoliko stotina ljudi, pa je broj žrtava porastao najmanje na 1.826.Meteorolozi su rekli da je talas vrućine "ozbiljan" i upozorili da će trajati najmanje još dva dana na prostoru od Tamil Nadua na jugu Indije do države Himačal Pradeš u podnožju Himalaja.Većina žrtava je umrla od dehidriranosti i toplotnog udara, a najveći broj smrtnih slučajeva zabeležen je u južnim indijskim državama Andra Pradeš i Telangana, navodi AP.Rashlađujuće monsunske kiše očekuju se sledeće sedmice na jugu, posle čega će se postepeno premeštati u pravcu severa.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Obama potpisao predsedničku deklaraciju za pomoć Teksasu

Izvor: Blic, 30.Maj.2015, 08:42

Predsednik SAD-a Barak Obama potpisao je predsedničku deklaraciju za pomoć Teksasu, pošto tu američku državu ceo mesec prati olujno nevreme i poplave u kojima je stradalo najmanje 32 ljudi i 11 se vodi kao nestalo...Bela kuća saopštila je sinoć da će deklaracija "otvoriti vrata" federalnih fondova...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.