IZBAČENI:Rusi nisu za ljudska prava a Mađari jesu?

Izvor: Mondo, 28.Okt.2016, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZBAČENI:Rusi nisu za ljudska prava a Mađari jesu?

Rusija nije reizabrana u Savet UN za ljudska prava tokom današnjeg glasanja Generalne skupštine UN o izboru novih članova, čiji će trogodišnji mandat početi 2017. godine.

Foto: Guliver/Getty Images/John Moore

Umesto te zemlje, generalna skupština UN izabrala je Mađarsku i Hrvatsku da predstavljaju istočnu Evropu u tom savetu, prenosi AFP.

Pravljen zbog Pjongjanga

Savet UN za ljudska prava je formiran 2006. godine sa zadatkom da prati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kršenja ljudskih prava i naročito da formira komisiju za istragu o Severnoj Koreji koja je dovela do zahteva za suđenje za ratne zločine režimu u Pjongjangu.

Rojters navodi da je Mađarska dobila 144 glasa, Hrvatska 114, a Rusija 112 glasova.

Više od 80 humanitarnih organizacija i organizacija za ljudska prava tražilo je nedavno od članica UN da ne izaberu Rusiju u Savet UN za ljudska prava zbog vojnih akcija Moskve u Siriji.

Među potpisnicima ovog apela, koji je upućne pred izbore za 14 mesta u 47-članom Savetu, jesu Hjuman rajts voč, Ker internešenel i Refudžis internešenel.

Tako će umesto Rusije u Savet Mađarska, na koju je EU imala dosad ogromne primedbe zbog ponašana u emigantskoj krizi.

Rusija, Mađarska i Hrvatska su se kandidovale za dva mesta koja predstavljaju grupu zemalja istočne Evrope u Savetu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija nije reizabrana u Savet UN za ljudska prava

Izvor: B92, 28.Okt.2016

Ženeva -- Rusija nije reizabrana u Savet UN za ljudska prava tokom glasanja Generalne skupštine UN o izboru novih članova, čiji će trogodišnji mandat početi 2017. godine...Umesto te zemlje, generalna skupština UN izabrala je Mađarsku i Hrvatsku da predstavljaju istočnu Evropu u tom savetu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.