Hrvatske firme spremne da popravljaju iračke tenkove

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2015, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hrvatske firme spremne da popravljaju iračke tenkove"

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić rekla je da su hrvatske firme spremne da rade na iračkom tržištu, posebno na području elektrifikacije, te izgradnje infrastrukture, kao i u vojno-odbrambenoj industriji, navodeći kao primer obnovu tenkova.

- Hrvatske firme imaju tradiciju rada u Iraku - rekla je Pusićeva drugog dana posete ovoj zemlji gde se sastala s potpredsednikom iračke Vlade Salimom Mutlagom.

Pusićeva je rekla da je Hrvatska deo koalicije protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "Islamske države" i da će nastaviti da pomaže Iraku i putem mehanizama koalicije, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Mutlaga je rekao da je Irak zainteresovan i za prehrambenu industriju jer nema vlastitu proizvodnju.

Pusićeva bi tokom dana trebalo da se sastane i s iračkim ministrom spoljnih poslova Ibrahimom al Džafarijem, te ministrom odbrane Haledom al Obeidijem, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.